Syncthing – споделя файлове между различни устройства

Syncthing – споделя файлове между различни устройства

Syncthing предлага удобен начин за споделяне на документи между различни устройства
(екранна снимка: CC0 Public Domain)

Работата с няколко компютърни устройства обикновено изисква прехвърляне на различни документи между тях, а липсата на подходящ инструмент може да направи тази задача доста трудна. За щастие, има много приложения за споделяне на файлове, които могат да помогнат за опростяване на работата. Едно от тях е Syncthing.

Преди да пристъпите към инсталиране на Syncthing, трябва да имате предвид, че тази програма изисква интернет връзка и уеб браузър, за да се използва по предназначение. Syncthing е приложение, което ви позволява да споделяте документи между различни устройства по удобен начин. Уеб-базираният интерфейс дава достъп до функциите на програмата от всяко устройство с браузър и връзка към интернет.

Syncthing се отличава с дружелюбен интерфейс и прости, лесни за използване функции, като по този начин позволява на много потребители да се възползват от програмата. Тъй като някои от компонентите са по-технически, нивото на компютърна компетентност за работа с програмата трябва да е малко над средното, за да се извлече пълният им потенциал.

Може да разчитате на това приложение, ако се нуждаете от удобен начин за прехвърляне на файлове между различни устройства, без да се налага да ги качвате на външен сървър. Всеки файл, обработван чрез тази услуга, е криптиран чрез TLS протокол, така че отпадат притесненията от евентуални пробиви в сигурността.

Също така приложението поддържа процедура на удостоверяване, което означава, че други възли, с изключение на тези, които изрично сте дефинирали, не могат да се свържат към вашата база данни – по този начин нивото на сигурност се увеличава още повече.

Syncthing не изисква никакви сложни настройки от страна на потребителя. То ви предоставя идентификационен номер (ID), който можете да споделите с други потребители, за да им дадете достъп до вашите документи, независимо дали са в локална ви мрежа или извън нея.

В заключение, Syncthing е мощна и ефективна програма с уеб-базиран графичен потребителски интерфейс, която ви позволява да споделяте сигурно документи с други устройства, без да се налага да ги качвате на външни сървъри.

Даунлоуд: Syncthing

XL subscribe to our newsletter banner

Get the latest news and advice on COVID-19, direct from the experts in your inbox. Join hundreds of thousands who trust experts by subscribing to our newsletter.

Send your news and stories to us news@climaxradio.co.uk or newstories@climaxnewsroom.com and WhatsApp: +447747873668.

Before you go...

Democratic norms are being stress-tested all over the world, and the past few years have thrown up all kinds of questions we didn't know needed clarifying – how long is too long for a parliamentary prorogation? How far should politicians be allowed to intervene in court cases? To monitor these issues as closely as we have in the past we need your support, so please consider donating to The Climax News Room.