Novi početni iPad će dosta ličiti na iPad Pro

Novi početni iPad će dosta ličiti na iPad Pro

Počele su da kruže glasine o novom i većem početnom iPad-u, sa tanjim ivicama, a po najnovijim nacrtima jasnije je kako će možda ovaj tablet izgledati. Tim 91mobile je objavio šemu dizajna koji bi trebalo da ažurira postojeći Apple iPad. Ako se ove informacije ispostave kao tačne, novi iPad će zapravo podsećati na umanjenu verziju iPad Pro tableta, koristio bi Face ID umesto Touch ID-a, a Smart Connector će omogućiti podršku za Magic Keyboard.

Veličina tableta oko 10,8 inča

Kao i u ranijim izveštajima, novi iPad bi navodno trebalo da ima oko 10,8 inča veličinu. Apple bi ovim gestom smanjio troškove, nudeći jednu zadnju kameru umesto dve, kao na Pro verziji. Navodno, postojaće i konektor USB-C standarda, a što se tiče stereo zvučnika, tu se još uvek ništa ne zna. Apple je i ranije znao da zbog dizajnerskog rešenja postavi rešetke na dnu tableta sa obe strane, iako ima jedan zvučnik, više zbog simetrije nego funkcionalnosti.

Još uvek se ne može sa sigurnošću tvrditi kakve bi performanse mogao da ponudi novi iPad, mada će verovatno dobiti noviji procesor od A10 iz trenutnog početnog modela. Priča se da će Apple održati svoj uobičajeni hardware događaj u virtuelnom režimu sredinom septembra, i možda će baš tada predstaviti novi iPad zajedno sa iPhone 12 serijom. Međutim, zbog epidemije Korona virusa, to se ne može sa sigurnošću tvrditi. Glasine potvrđuju da postoji šansa da se sve ovo odloži na neko vreme.

Izvor: PC Press

XL subscribe to our newsletter banner

Get the latest news and advice on COVID-19, direct from the experts in your inbox. Join hundreds of thousands who trust experts by subscribing to our newsletter.

Send your news and stories to us news@climaxradio.co.uk or newstories@climaxnewsroom.com and WhatsApp: +447747873668.

Before you go...

Democratic norms are being stress-tested all over the world, and the past few years have thrown up all kinds of questions we didn't know needed clarifying – how long is too long for a parliamentary prorogation? How far should politicians be allowed to intervene in court cases? To monitor these issues as closely as we have in the past we need your support, so please consider donating to The Climax News Room.