Microsoft Surface Duo review round-up: internationale media vindt toestel nog niet klaar voor release

Microsoft Surface Duo review round-up: internationale media vindt toestel nog niet klaar voor release

De eerste reviews van de Microsoft Surface Duo zijn binnen. Internationale media zijn alvast met het vouwbare toestel van Microsoft aan de slag gegaan en in deze review round-up zetten we hun bevindingen op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Surface Duo round-up

Microsoft heeft enkele weken terug, na vijf jaar afwezigheid op de telefoonmarkt, de Microsoft Surface Duo onthuld. Het toestel schommelt tussen een mobiele telefoon en een tablet in en is de eerste generatie in zijn soort.

Internationale media hebben inmiddels de tijd gehad om het toestel met twee schermen te testen. In deze Microsoft Surface Duo review round-up zetten we op een rijtje wat de meest opvallende bevindingen zijn. 

Microsoft Surface Duo officieel 4

The Verge

“Microsoft heeft de juiste ideeën, maar de Surface Duo is nog niet echt klaar. Het heeft een heleboel goede ideeën, maar de uitvoering is op sommige plaatsen slecht, en veel mensen zullen niet begrijpen waar Microsoft voor gaat” schrijft The Verge. Met deze conclusie eindigt de website de review. 

De website is kritisch, maar draagt ook positieve punten aan. Zo is The Verge zeer te spreken over het design en werkt het scharnier uitstekend. De camera en software komen minder positief uit de test. Door het streven naar een dun design heeft de camera volgens hen op kwaliteit ingeleverd. The Verge omschrijft de camera dan ook als ‘trash’. 

→ Lees de volledige review op The Verge

Cnet

Ook Cnet is erg positief over het design. Het toestel heeft een mooi dun ontwerp, een stevig scharnier en scherpe OLED-schermen. Tot dusver een goede eerste indruk. 

Helaas zijn er dan nog de minpunten. De software van de Microsoft Surface Duo bevat te veel fouten, er zijn nog te weinig apps die multitasking op meerdere schermen ondersteunen en de camera laat veel te wensen over, aldus Cnet.

→ Lees de volledige review op Cnet

TechRadar

TechRader beschrijft de Surface Duo als een apparaat dat meer een zakvormige laptop is dan een echte telefoon. De website vindt het toestel de beste optie voor productiviteit onderweg en dat ondanks de ietwat verouderde hardware.

De mogelijkheid om twee apps tegelijkertijd te gebruiken wordt enthousiast onthaald: “Als je onderweg toegang nodig hebt tot een serieus productiviteitsapparaat, zijn de twee schermen van de Surface Duo ongelooflijk indrukwekkend. Multitasken op een telefoon is nog nooit zo intuïtief geweest.”

Lees de volledige review op TechRadar

Microsoft vindt Surface Duo geen smartphone

Microsoft noemt de Duo geen smartphone. Volgens Panos Panay, chief product officer van de Surface-producten, voldoet het toestel namelijk niet aan de standaardomschrijving van een smartphone. In plaats daarvan zou de Surface Duo in een andere, eigen categorie vallen. Hiermee is het toestel de eerste generatie in zijn soort. 

Op de hoogte blijven van de Microsoft Surface Duo? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

XL subscribe to our newsletter banner

Get the latest news and advice on COVID-19, direct from the experts in your inbox. Join hundreds of thousands who trust experts by subscribing to our newsletter.

Send your news and stories to us news@climaxradio.co.uk or newstories@climaxnewsroom.com and WhatsApp: +447747873668.

Before you go...

Democratic norms are being stress-tested all over the world, and the past few years have thrown up all kinds of questions we didn't know needed clarifying – how long is too long for a parliamentary prorogation? How far should politicians be allowed to intervene in court cases? To monitor these issues as closely as we have in the past we need your support, so please consider donating to The Climax News Room.